Orgatex Türkiye Distribütorü

Movexx Türkiye Distribütorü

OMG Türkiye Distribütorü

OMG Türkiye

OMG Industry Türkiye Distribütorü

OMG Forklift Türkiye Distribütorü

Orgatex Türkiye

Otomatik Araçların Mal Taşımacılığını Verimli Hale Getirmesinin 9 Yolu

30 Eyl, 2020

Otomatik Araçların Mal Taşımacılığını Verimli Hale Getirmesinin 9 Yolu

Otomatik Araçların Mal Taşımacılığını Verimli Hale Getirmesinin 9 Yolu

AGV nedir?

AGV, malzeme yüklerini bir yerden diğerine etkili ve verimli bir şekilde aktarmak ve taşımak için kullanılan “Otomatik Araç” ın kısaltmasıdır. AGV’ler, sürekli insan gözetimi veya müdahalesi gerektirmeyen otomatik cihazlardır.

İnsan müdahalesi yalnızca AGV’nin yerleştirildiği ve yazılımın uygulandığı ilk adım için gereklidir.

Otomatik Bir Aracın Avantajları:

Kamyonların, konveyörlerin ve / veya arabaların aksine, AGV’lerin kullanımı çok daha basittir ve bu onları birçok endüstride aranır hale getirmiştir. Akıllı yazılımla birlikte en uygun rotayı belirleyen sensörler, bir engel belirlendiğinde otomatik olarak rotayı değiştirmesini sağlıyor. Bu, hiçbir şeyin ona işini yapma şeklini alamayacağı anlamına gelir!

Yükleri aktarmak için otomatik yönlendirmeli araçlar kullanmanın 9 avantajı:

Çalışan memnuniyetini artırın:

Hiç kimse her gün araba çekmek, mal taşımak ve ağır araç kullanmaktan hoşlanmaz. Bu, işi sıkıcı hale getirir ve hayal kırıklığına veya düşük iş tatminine yol açar. Neden bir AGV’yi tercih etmiyorsunuz ve bunun yerine işçilerinizin daha teşvik edici işler yapmasına izin vermiyorsunuz?

İşçilik ve ekipman maliyetlerini azaltın:

AGV’ler, tüm ulaşım rotalarını ezberlemek için CAD yazılımı kullanır. Bu, daha az çalışanın gerekli olduğu ve daha az işçilik maliyetinin ortaya çıktığı anlamına gelir. Ayrıca, bir AGV için ekipman bakım ücreti çok daha düşüktür, bu da paranızın karşılığını daha fazla alacağınız anlamına gelir.


Çalışma ortamı güvenliğini iyileştirin:

Bir engel olduğunda veya acil bir durumdan önce mesajlar görüntüleyen duyusal motorlar, operatöre sorunu önlemek ve / veya çözmek için yeterli zaman verir. Bu, potansiyel tehlikeyi, dökülme veya kırılan malların neden olabileceği yaralanma riskini ortadan kaldırır ve yolda olan diğer ürünlere daha fazla zarar verme riskini ortadan kaldırır. Tüm bunlar, çalışma ortamını çalışanlar için daha güvenli hale getirmeye katkıda bulunur.

Enerjiden tasarruf edin:

İşçiler ağır kamyonlar, büyük araçlar ve hatta elle çekilen arabalar gibi ekipmanı kullandıklarında, fiziksel ve zihinsel enerji seviyeleri düşer ve sağlıkları da düşer. AGV’ler pille çalıştığından, düşen enerji seviyeleri (hızlıca) yeniden şarj edilebilir.

Zamandan tasarruf:

Malların taşınması ve taşınması yüksek basınçlı, zamana duyarlı bir iştir ve hataya çok az yer vardır. AGV’ler, çıktıyı artırma ve malların taşınması için harcanan toplam süreyi azaltma konusunda çok etkilidir. Pil ve yazılım tabanlı sistem, atanan işlerin sıklığını da artırabilir, bu da uzun vadede işinize zaman ve para kazandırır.

Üretkenliği artırın:

Bir AGV, elle çalıştırılan araçların veya fiziksel işçilerin aksine, asla unutmaz, asla ara vermez, hatta yavaşlamaz (tabii ki önünde bir nesne yoksa). Pil ömrü, verilen sürede daha fazla yolculuk yapabilmesini sağlamak için uzun, kesintisiz saatler sürecek şekilde tasarlanmıştır.

Ürün hasarını azaltır:

Malları taşırken insan hatası veya kötü karar, mali sonuçlara neden olabilir. Bir AGV, malları sağlam tutarken sorunsuz ve doğru bir şekilde taşıyabildiğinden, ürünlerin birbirine sürtünmesi nedeniyle oluşan ezik veya çizik gibi ürün hasarlarını azaltır. Ayrıca, yolundaki herhangi bir engeli algılamak için yerleşik sensörlerini kullanır; bu, malların A noktasını terk ettikleri durumda B noktasına varacağından emin olabileceğiniz anlamına gelir.

Operasyonel maliyetleri azaltır:

Bir AGV satın almaya yatırılan tek seferlik maliyet, uzun ömürlülük ve dayanıklılık dahil olmak üzere çok sayıda uzun vadeli faydayı garanti eder. Tek bir şarj, saatlerce sürer, bu da sizi bakım maliyetlerinden ve pahalı elektrik ücretlerinden kurtarır.

Yüksek yatırım getirisi:

Bir AGV ve ROI söz konusu olduğunda, içiniz rahat olsun çünkü o istediğinizi size verir. Yalnızca bir makineye yatırım yapmak, birden fazla makineye yatırım yapmaktan daha iyi bir fikirdir. Bir AGV kullanırken, taşınan ve alınan malların toplam değeri, uzun vadede ilk yatırımınızdan daha büyük olacaktır. Böylece, bu tek seferlik yatırımdan daha yüksek bir yıllık kar elde edilir.

Otomatik Kılavuzlu Araçlara yatırım yapmak, işinizin zamanından ve parasından tasarruf etmenizi sağlar. El emeğini azaltacak ve verimliliği artıracaktır. Ürün hasarı olasılığını azaltacak ve çalışma ortamınızı daha güvenli bir yer haline getirecektir. Son olarak, Otomatik Kılavuzlu Araçlar yatırım getirinizi artıracaktır. Akıllı seçimi yapın ve bugün bir AGV’ye yatırım yapın!