Orgatex Türkiye Distribütorü

Movexx Türkiye Distribütorü

OMG Türkiye Distribütorü

OMG Türkiye

OMG Industry Türkiye Distribütorü

OMG Forklift Türkiye Distribütorü

Orgatex Türkiye

Paslanmaz Çelik Makinelerin Temizliğinde Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

28 Eyl, 2020

Paslanmaz Çelik Makinelerin Temizliğinde Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Paslanmaz Çelik Makinelerin Temizliğinde Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Yeni koronavirüs söz konusu olduğunda, iyi hijyen en iyi savunma hattımız gibi görünüyor. Hem kişisel hijyeninize hem de yüzeyleri, eşyaları, aletleri ve ekipmanları temizleme şeklinize iyi bir düzen uygulanmalıdır.

Koronavirüsün, birçok solunum yolu virüsü gibi, bir kişiden diğerine, enfekte bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında havada yüzen solunum damlacıkları yoluyla bulaştığı söyleniyor. Bu damlacıklar üzerinize düşebilir ve sizi hasta edebilir veya bir yüzeye düşebilir ve bir süre ikamet edebilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri hala nasıl yayıldığını öğreniyor olsalar da, bir yüzeye veya nesneye virüsle dokunmanın ve sonra kendi yüzüne dokunmanın “virüsün yayılmasının ana yolu olmadığı düşünülmüyor” diyorlar. “Yine de, Dünya Sağlık Örgütü, virüsün plastik, paslanmaz çelik ve kumaş gibi yüzeylerde yaşadığı bilindiğinden, tüm temas yüzeylerinin yıkanmasının, sık dokunulan yüzeylerin temizlenmesi ve dezenfekte edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Ancak herkesin aklındaki soru, virüs vücut dışında ve yüzeylerde ne kadar süre hayatta kalabilir? Bu sorunun cevabı belirsizliğini koruyor ancak ön araştırma, virüsün plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerde 72 saate kadar yaşayabileceğini ve oda sıcaklığında birkaç saatten dokuz güne kadar hayatta kalabileceğini gösteriyor. Journal of Hospital Infection tarafından yapılan bir araştırma, virüsün metal, plastik ve cam yüzeylerde devam ettiğini buldu.

 

Biz tıp uzmanı değiliz; makinelerimizi temizlemek söz konusu olduğunda sadece bilgi ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Bu nedenle, bunu akılda tutarak, paslanmaz çelik Movexx elektrikli çekicilerinizi temizlerken yapmanız ve yapmamanız gerekenler burada.

Yapılması Gerekenler: Temizleyin

 

  • Çıkarılabilir elektrikli parçaları (yani pil) kapatın, fişini çekin ve çıkarın.
  • Tek kullanımlık (lateks veya nitril) eldivenler kullanın.
  • Seçtiğiniz paslanmaz çelik temizleyiciyi kullanın ve mikrofiber bezle silin
  • Orta derecede ılık su kullanın ve su lekelerini önlemek için havlu veya mikrofiber ile kuruladığınızdan emin olun.
  • Hafif alkali çok amaçlı deterjan ve nemli bir bez kullanın ve plastik tutacağı hafifçe silin.
  • İz bırakmamak için daima çizgi yönünde silin.
  • Ekipmanı sildikten sonra kurumaya bırakın.
  • Sert, inatçı lekelerin oluşmasını önlemek için sık sık temizleyin.

Yapılması Gerekenler: Dezenfekte Edin

  • Seyreltilmiş alkol bazlı dezenfektan solüsyonu kullanın ya da en az % 70 alkol ile ovun.
  • Klorlu temizleyiciler kullanılıyorsa, ekipmanı hemen durulayın ve silin ve kurulayın.

Yapılmaması Gerekenler: Temizlemek

  • Ekipmanı çizebilecekleri ve koruyucu tabakasını bozabileceği için ovalama, tel pedler veya mekanik aşındırma gibi aşındırıcı temizlik ürünlerinden kaçının.
  • Ekipmanınızın yüzeyine zarar verebileceği ve paslanmasına neden olabileceği için klorür veya hidroklorik asit içeren herhangi bir şeyden kaçının.
  • Makineyi suya daldırmaktan veya doğrudan saplara su püskürtmekten kaçının. Bunun yerine bir bezle az miktarda su kullanın.

Yapılmaması gerekenler: Dezenfekte etmek

  • Farklı temizlik ürünlerini karıştırmaktan kaçının çünkü bazı durumlarda toksik gazlar oluşabilir.

Ek bir önlem olarak, ekipmanınızı temizledikten sonra tek kullanımlık havlu ve bezleri atmanız önerilir. İşten eve geldiğinizde kıyafetlerinizi değiştirin ve yıkayın.

Koronavirüs salgını sırasında yorulmadan çalışan öğretmenlere, sağlık çalışanlarına, perakende personeline, idari personele ve tüm isimsiz kahramanlara özel bir teşekkür ederiz.

Yazımızı sosyal medyada paylaşabilirsiniz: