Orgatex Türkiye Distribütorü

Movexx Türkiye Distribütorü

OMG Türkiye Distribütorü

OMG Türkiye

OMG Industry Türkiye Distribütorü

OMG Forklift Türkiye Distribütorü

Orgatex Türkiye

Lityum Bataryaların Tercih Edilmesinin 5 Nedeni!

28 Eyl, 2020

Lityum Bataryaların Tercih Edilmesinin 5 Nedeni!

Lityum Bataryaların Tercih Edilmesinin 5 Nedeni!

Son zamanlarda ‘Lityum pil’ kelimesinin çok fazla kafa karışıklığı, korku ve spekülasyon yarattığı söylenebilir. Öyleyse, kendinize şu soruyu sormanız şaşırtıcı değil, “Dünya’da neden Lityum pil kullanılır?” Ama emin olun, ödevimizi yaptık. Movexx’te, müşterilerimize her zaman güvenli teknoloji ve yenilikçi çözümler sunmamızı sağlamak için on yılı aşkın süredir zamanımızın, araştırma ve geliştirme, öğrenme, tasarım ve ürünlerimizin optimizasyonuna adadık. Lityum pillerimizi güvenli kılan şeylere girmeden önce, temel konuları ele alalım.

Lityum 101

Lityum, 1817’de İsveçli Kimyager Johan August Arfwedson tarafından keşfedildi. Okul öğretmeninizin duvarındaki periyodik tabloda “Li” yi gördüğünüzü hatırlayabilirsiniz, ancak Arfwedson buna ilk olarak Yunanca taş anlamına gelen “lithos” adını verdi. Li, yumuşak, gümüşi beyaz bir alkali metaldir ve yüksek enerji yoğunluğu, pillere ekstra güç vermek için mükemmel bir seçimdir.

Lityum pillerde “Yanma”

Power Electronics’e göre, Lityum Kobalt Oksit (LiCoO22) pillerden Lityum Nikel Manganez Kobalt Oksit (LiNiMnCoO2) pillere ve Lityum Titanat (LTO) pillere kadar değişen 6 farklı Lityum-iyon pil türü vardır. Tarihsel olarak, Lityum-iyon veya Lityum Polimer gibi Lityum piller, uzun ömürlülükleri, güvenilirlikleri ve kapasiteleri nedeniyle diğer Lityum pil emsallerine göre belirgin avantajlar sunuyordu. Bununla birlikte, Lityum-iyon / polimer piller sorunluydu ve tam olarak “termal kaçış” ları ve patlamaya veya tutuşmaya yatkınlıkları nedeniyle dikkatli kullanılması gerekiyordu. Ancak, Lityum pil ve teknoloji endüstrilerinde kaydedilen ilerleme sayesinde, Lityum Demir Fosfat (LiFePO4) pilimiz gibi daha kararlı ve daha güvenli piller geliştirildi.

Artık Lityumla ilgili her şeyle hız kazandığınıza göre, Movexx elektrikli çekicilere güç sağlamak için Lityum Demir Fosfat (LiFePO4) teknolojisini kullanmayı tercih etmemizin 5 nedenini burada bulabilirsiniz.

      

1.Güvenlik:  

LiFePO4 kimyasal olarak daha kararlıdır ve yanmazdır, bu da termal kaçmaya yatkın olmadığı (ve oda sıcaklığında soğuk kaldığı) anlamına gelir. Ayrışmadan yüksek sıcaklıklara da dayanabilir ve yanıcı değildir. Sonuç olarak, iş başında patlaması veya alev alması konusunda endişelenmenize gerek yok.

  1. Sürdürülebilir:

LiFePO4 piller daha uzun bir çevrim ömrüne sahiptir ve şarj edilebilir olmaları onları sürdürülebilir kılar. Özünde, LiFePO4 pilini tekrar tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz. LiFePO4 toksik olmayan bir malzemedir ve tehlikeli veya tehlikeli dumanlar yaymaz, bu da onu sizin ve çevre için de güvenli kılar.

  1. Uzun ömürlü:

Bir Lityum LiFePO4 pilin kullanılması için tam olarak şarj edilmesi gerekmez. Bu, diğerlerinden daha az şarjlı olan pillere zarar vermeden birkaç pili paralel bağlayabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca hücrelere zarar vermeden hızlı bir şekilde deşarj edilebilir. LiFePO4 piller kendi kendine deşarj oranına sahiptir, bu da aylarca bekletilebilecekleri ve elektrik bitmeyecek veya kalıcı hasara neden olmayacakları anlamına gelir. Ayrıca binlere kadar değişen daha uzun ve daha iyi bir ömür döngüsüne sahipler. (2000 döngü).

  1. Verimlilik:

Bir Lityum LiFePO4 pilin şarj hızı çok daha yüksektir, diğer pillerden daha hızlı şarj olur ve şarj etmek zahmetsizdir. Ayrıca sıfır bakım gerektirir, bu da Lityum LiFePO4 akü çekiciyi kullandığınızda minimum arıza süresi ve maksimum üretkenlik yaşayacağınız anlamına gelir. Lityum LiFePO4 piller daha hafiftir ve daha az yer kaplar, bu da Lityum LiFePO4 pil ile kompakt bir çekmeyi ergonomik hale getirir. Lityum LiFePO4 pilimiz çok yönlüdür ve birçok çekicimizle kolayca etkileşime girer. Pil yeniden şarj edilebilir ve şarj edilmesi kolay olduğundan, siz hazır olduğunuzda hareket etmeye hazır oldukları anlamına gelir.

  1. Performans:

Lityum LiFePO4 piller, hem hacim hem de ağırlık olarak optimum enerji yoğunluğuna sahiptir ve iyi bir özgül enerjiye sahiptir, bu da pilin gerektiğinde gerekli gücü verebileceği anlamına gelir. Lityum LiFePO4 pillerin de mükemmel döngü performansına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Elektrikli çekicilerimiz için bir Lityum Demir Fosfat pil kullanma kararımız, yalnızca çekiciler için değil, onları kullanan kişiler için de bir “Hayat” değiştirici oldu. Hangi Movexx elektrikli çekicilerin Lityum LiFePO4 pil ile birlikte geldiğini görmek istiyorsanız sitemizi inceleyebilirsiniz.